Vanzari de case si vile

Posted by on 5 iulie 2011

Vanzari de case si vile

Vanzari-de-case-si-vile

Vanzari de case si vile

In perioada 2004-2008 constructorii au abordat segmentul  construirii de noi ansambluri  rezidentiale. Aceasta perioada a fost de bun augur pentru constructorii acestui segment care inseamna case si vile noi in ansambluri rezidenţiale.

Constructorii au demarat construirea de case si vile, de locuinte moderne cu preturi de vanzare egale sau chiar mai accesibile decat preturile de vanzare ale locuintelor din case vechi sau vechile blocuri.

O perioada piata imobiliara ramasese blocata poate datorita pretului  din ce in ce mai ridicat al locuintelor din blocurile vechi. Locuintele nou contruite concureaza cu succes apartamentele vechi.  Apartamentele din blocurile vechi deveneau neatractive, ca urmare a apariţiei de noi ansambluri rezidenţiale.

Exista diferente destul de mari in ceea ce priveste pretul caselor si vilelor in marile orase ale tarii :

  • Bucuresti
  • Constanta
  • Brasov
  • Cluj Napoca
  • Iasi
  • Timisoara

Pretul mediu  afisat pentru vanzare, raportat la suprafata utila construita este de mult mai ridicat in Bucuresti decat in celelalte orase.  Pretul de vanzare al vilelor nou construite scade pe masura ce ne localizam la marginea oraselor sau in zone imediat invecinate oraselor mari, in mare parte devenite cartiere ale oraselor mari.

Case si vile de vanzare in zona Brasovului

Daca studiem putin anunturile imobiliare de vanzare pentru case si vile in judetul Brasov acestea afiseaza preturi cuprinse intre  750 euro/metru patrat si 1000 euro/metru patrat construit.  Gasim case mai ieftine in localitatile: Sanpetru, Cristian, Sacele, Prejmer.

Vanzarile de case si vile par sa fie inca in impas, motivul acestei situatii ar pute fi cererea mai mare pentru locuintele care necesita cheltuieli mici de intretinere in detrimentul confortului dat de traiul intr-un spatiu mai mare.  In aceasta perioada de criza economica orice speculatie pe aceasta tema este aproape inutila. Solutiile de finantare sau creditare avantajoasa pot relansa tranzactiile imobiliare. Dezvoltatorii ansamblurilor ofera posibilitatea achizitionarii in rate a caselor si vilelor construite dar poate nesiguranta legata de ideea reintoarcerii crizei economice, influenteaza decizia finala a cumparatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*